top of page

נסיכת הנילוס ברוטב מרדומה, פלפל ירוק חריף ועגבניות שרי צהובות

כשרות

כשר פרווה

מנות הגשה:

3-4 מנות

רמת קושי:

כל אחד יכול

זמן בישול:

17 דקות

זמן הכנה:

5 דקות

נסיכת הנילוס ברוטב מרדומה, פלפל ירוק חריף ועגבניות שרי צהובות

המצרכים:

1 צנצנת רוטב מרדומה לשקשוקה ודגים של "מאמא בלה"

2 כפות שמן זית משובח

10 שיני שום שלמות, קלופות

1-3 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים

1 קילו נתחים עבים של "נסיכת הנילוס"

1 חבילה עגבניות שרי צהובות

1 חבילה כוסברה טרייה


אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה, מחממים את שמן הזית.

  2. מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף ואת שיני השום ומטגנים מספר דקות על להבה נמוכה. (אפשר להיפטר מהגרעינים והחלקים הלבנים של הפלפל – לחריפות מתונה)

  3. מוסיפים את רוטב מרדומה לשקשוקה ודגים של "מאמא בלה", ומחממים עד שהרוטב מבעבע.

  4. מוודאים שאין עצמות בנתחי הדג. מניחים את נתחי הדג בתוך הרוטב, וביניהן מסדרים את עגבניות השרי. מכסים ומבשלים בחום בינוני למשך חמש דקות.

  5. מרימים את המכסה והופכים את נתחי הדג בעזרת מלקחיים.

  6. ממשיכים לבשל עוד 3 דקות.

  7. מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 10 דקות.

  8. קורעים עלים שלמים של כוסברה, ומקשטים ממש לפני ההגשה.


בתאבון !


האינסטגרם של מאמא בלה יעשה אתכם רעבים! עקבו אחרינו ותיהנו מכל העצות, הטיפים והמתכונים הכי טובים וקלים לארוחות מיוחדות, סלטים, פשטידות, קינוחים ועוד דרכים קלות להכנת ארוחה.

bottom of page