top of page

לברק בתנור, עם לימון, שומר, סקורדליה ועלי אורגנו

כשרות

כשר פרווה

מנות הגשה:

2 מנות

רמת קושי:

כל אחד יכול

זמן הכנה:

20 דקות

זמן עבודה:

10 דקות

המצרכים:

1 צנצנת ממרח סקורדליה של "מאמא בלה"

2 דגי לברק, במשקל 450 גרם כל אחד

1 לימון טרי, חצוי לאורך

1 ראש שום, מופרד לשיניים לא קלופות

2 יחידות שומר, חתוכות לפלחים

שמן זית

מלח גס

½ כוס יין לבן


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. משמנים את התחתית של תבנית אפייה בשכבה דקה של שמן זית.

3. ממליחים את תבנית האפייה במלח גס, ומסדרים עליו את חצאי הלימון כשהקליפה למעלה.

4. מניחים על הדגים כך שהבטן שלהם "מתלבשת" על חצאי הלימון.

5. משמנים את הדגים וממליחים במלח גס.

6. מפזרים את השומר ושיני השום על פני התבנית בצורה אחידה.

7. אופים בתנור למשך 15 דקות.

8. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת סכין מורחים על הדגים שכבה של ממרח סקורדליה של "מאמא בלה".

9. מכניסים לתנור לעוד 5 דקות.

10. מוציאים מהתנור, מוסיפים את היין הלבן, ומגישים למרכז השולחן.


בתאבון!


האינסטגרם של מאמא בלה יעשה אתכם רעבים! עקבו אחרינו ותיהנו מכל העצות, הטיפים והמתכונים הכי טובים וקלים לארוחות מיוחדות, סלטים, פשטידות, קינוחים ועוד דרכים קלות להכנת ארוחה.

bottom of page