top of page

פילה דניס בציפוי ממרח זיתי קלמטה ושקדים קלויים

כשרות

כשר פרווה

מנות הגשה:

4 מנות

רמת קושי:

כל אחד יכול

זמן הכנה:

8 דקות

זמן עבודה:

5 דקות

המצרכים:

1 צנצנת ממרח זיתי קלמטה של "מאמא בלה"

4 יחידות פילה של דניס, במשקל 150 גרם כל אחד

שמן זית

מלח גס

1 לימון טרי, חתוך לאורך ופרוס

20 עגבניות שרי, חצויות

100 גרם "מקלות" שקדים


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. שמים נייר אפייה בתחתית תבנית אפייה, ומשמנים בשכבה דקה מאוד של שמן זית.

  3. ממליחים את נייר האפייה במלח גס, ומסדרים עליו את הדגים כשהעור כלפי מטה.

  4. מורחים על הדגים שכבת ממרח זיתי קלמטה של "מאמא בלה".

  5. בין הדגים מסדרים פרוסות לימון וחצאי עגבניות שרי.

  6. מכניסים לתנור החם ל-8 דקות.

  7. בינתיים, קולים את השקדים על מחבת בחום בינוני, עד להשחמה קלה. מקררים.

  8. כשהדגים מוכנים, מפזרים מעליהם את השקדים, ומגישים לשולחן.

בתאבון !


האינסטגרם של מאמא בלה יעשה אתכם רעבים! עקבו אחרינו ותיהנו מכל העצות, הטיפים והמתכונים הכי טובים וקלים לארוחות מיוחדות, סלטים, פשטידות, קינוחים ועוד דרכים קלות להכנת ארוחה.

bottom of page