top of page

פפרדלה ברוטב ראגו בולונז עשיר בבישול ארוך

כשרות

כשר בשרי

מנות הגשה:

4 מנות

רמת קושי:

כל אחד יכול

זמן הכנה:

2 שעות ו-15 דקות

זמן עבודה:

15 דקות

המצרכים:

1 חבילה פפרדלה של "מאמא בלה

½ כוס שמן זית

8 שיני שום שלמות, מעוכות

1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות

1 גזר גדול, מגורר

2 גבעולי סלרי, חתוך לקוביות קטנות

½ קילו בשר בקר טחון

¼ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח גס

1 כוס יין אדום

2 עלי דפנה

1 קופסת שימורים גדולה קוביות עגבנייה במיץ

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1 כוס מים או ציר בשרי

1 חבילה אורגנו טרי

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן את הבצל, הגזר, הסלרי ושיני השום על להבה נמוכה, עד שהצל נהיה שקוף. מוסיפים את הבשר הטחון, ומתבלים במלח ופלפל גרוס.

  2. מבשלים תוך כדי מעיכת הבשר, כך שיתפורר וישנה את צבעו.

  3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות.

  4. מוסיפים את העגבניות, עלי הדפנה, ואת רסק העגבניות – מהול בכוס מים / ציר.

  5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על הלהבה הקטנה ביותר.

  6. מדי פעם מערבבים כדי למנוע מהתחתית להידבק ולהישרף.

  7. כשהרוטב מוכן, מתקנים תיבול או צריך, ומוסיפים חופן עלי אורגנו.

  8. מביאים 3 ליטר מים לרתיחה. כשהמים רותחים, מוסיפים כף מלח.

  9. מבשלים את הפפרדלה במים כשלוש דקות, עד שהם צפים ורכים מספיק לטעמכם.

  10. מעבירים לקערת הגשה, ויוצקים את הראגו מעליה.

  11. מקשטים בעלי אורגנו טריים.


בתאבון !


האינסטגרם של מאמא בלה יעשה אתכם רעבים! עקבו אחרינו ותיהנו מכל העצות, הטיפים והמתכונים הכי טובים וקלים לארוחות מיוחדות, סלטים, פשטידות, קינוחים ועוד דרכים קלות להכנת ארוחה.

bottom of page